Symposium: Denken Voor Doeners

12 nov. 2022

Filosofie mag op geen enkele school ontbreken. Elke leerling verdient het om uitgedaagd te worden om goed te discussiëren, kritisch na te denken, meningen van zichzelf en anderen te onderzoeken, en daarmee grip te krijgen op alles wat er als jongere (en beginnend burger) op je afkomt. Helaas wordt filosofieonderwijs vrijwel uitsluitend aangeboden op de havo en het vwo. Dat is voor vmbo'ers zelf en onze samenleving een gemiste kans.

M.m.v. Stine JensenHenk OosterlingEva-Anne le CoultreKristof van Rossum en anderen.

Gelukkig leggen veel filosofen, kinderfilosofen, filosofiedocenten en lerarenopleiders zich hier niet bij neer. In het HTF-symposium ‘Denken voor doeners - Filosofie op het vmbo’ komen zij aan het woord en delen zij hun ervaringen en ideeën. Zo zijn er lezingen van publieksfilosoof Stine Jensen en Henk Oosterling, en diverse workshops onder leiding van o.a. Eva-Anne le Coultre en Kristof van Rossem. Over het belang van filosofie op het vmbo, over de beste filosofiemethoden, over filosoferen over ongemakkelijke onderwerpen, en nog veel meer onderwerpen.

De HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie nodigt filosofiestudenten, docenten, opleiders, maar ook schoolleiders en beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit om deel te nemen en het belang van filosofieonderwijs voor iedereen op de kaart te zetten.

12 november 2022 | 10.00-16.00 uur | Australiëlaan 23 Utrecht

  • € 45,00 (incl. lunch, koffie/thee, borrel na afloop)
  • € 35,00 voor studenten mbo, ho (incl. lunch, koffie/thee, borrel na afloop)
  • € 10,00 voor HTF studenten, alumni en medewerkers (symposium gratis, 10,00 euro voor de lunch)

AANMELDEN >

Bekijk meer activiteiten

30 jun. 2022
Vlaams-Nederlandse Filosofiedag 2022
Graag nodigen de Nederlands Onderzoekschool voor Wijsbegeerte en Wageningen Universiteit onderzoekers en docenten in de filosofie zich te registreren voor de Vlaams-Nederlandse Filosofiedag op 30 juni.
Neem contact op met de redactie van Phronèsis Magazine
Heb je een goed idee, wil je met ons van gedachte wisselen of heb je een vraag? We horen graag van je.
Contact opnemen
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram