Symposium: Waartoe is de Toegepast Filosoof op aarde?

21 mei 2022 - 10.00 - 14.00 uur

De maatschappelijke behoefte aan filosofisch geschoolde professionals lijkt groter dan ooit. toenemende complexiteit, grote transities, politieke en morele opgaven vragen om beroepsbeoefenaars die kunnen denken en handelen vanuit een ander perspectief en een rijker, normatief vocabulaire. De Toegepast Filosoof heeft de toekomst: geschoold vanuit de filosofische traditie, maar van waarde in de dagelijkse praktijk; bedreven in denken, maar gericht op doen.

Tegelijkertijd is de rol van Toegepast Filosoof voor velen onbekend of ongrijpbaar. Want wat is toegepaste filosofie nou precies? Wat kunnen je ermee worden? Hoe verschilt de rol van de Toegepast Filosoof van die van de journalist, bedrijfskundige, jurist of econoom? Tijdens het symposium ‘Waartoe is de Toegepast Filosoof op aarde?’ gaan we op zoek naar de rol, of rollen, die de Toegepast Filosoof kan spelen: van mediator en programmamaker tot docent, van coach en ethicus tot beleidsadviseur.

We doen dit met hulp van Marjan Slob, filosoof en essayist, maar ook met bekende HTF-docenten, zoals Ivana Ivkovic, Lianne Tijhaar en Floris van den Berg. En niet in de laatste plaats met HTF-alumni die hun weg in de maatschappij hebben gevonden en werk hebben gemaakt van filosofie.

Aanmelden kan op de site van de HTF.

► Datum en tijd: zaterdag 21 mei 2022, 10.00 – 15.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) 
► Locatie: Daltonlaan 300, Utrecht 
► Kosten: € 25,00 euro p.p./ 17,50 voor studenten mbo of hoger onderwijs (incl. koffie en thee, borrel na afloop, exclusief lunch) 
► HTF-studenten, alumni en medewerkers: gratis 

Meer info en tickets: www.hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl/symposia

Bekijk meer activiteiten

30 juni 2022
Vlaams-Nederlandse Filosofiedag 2022
Graag nodigen de Nederlands Onderzoekschool voor Wijsbegeerte en Wageningen Universiteit onderzoekers en docenten in de filosofie zich te registreren voor de Vlaams-Nederlandse Filosofiedag op 30 juni.
Neem contact op met de redactie van Phronèsis Magazine
Heb je een goed idee, wil je met ons van gedachte wisselen of heb je een vraag? We horen graag van je.
Contact opnemen
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram