Vlaams-Nederlandse Filosofiedag 2022

30 jun. 2022

Onderwijs geven is een praktische wijze om met filosofie om te gaan. Hoe uitdagend en actief is dit werkveld voor een filosoof? Welke (vernieuwende) instrumenten heeft een filosoof binnen het onderwijs tot haar beschikking? Wat kunnen we leren van filosofie-docenten op middelbare scholen? Hoe gaan filosofie en Bildung samen? Welke rol spelen kennisoverdracht en vaardigheden training binnen filosofie onderwijs? Welke rol speelt de filosoof binnen het academisch onderwijs? Wat is de relatie tussen onderwijs en onderzoek? Hoe kun je inhoud van het onderzoek inzetten voor onderwijs?

Gedurende de dag gaan verschillende sprekers op bovenstaand thema in, onder wie jonge filosofen uit Nederland en België. Het ochtendprogramma is voor en door filosofen en studenten filosofie. Een hoofdspreker opent met een lezing. Vervolgens zijn er twee rondes van parallelsessies waarin onderzoek gepresenteerd wordt. De sessies worden zoveel mogelijk thematisch ingericht. Tussen de twee parallelsessies vindt een lunch plaats. De rest van het middagprogramma bestaat uit een lezing van een hoofdspreker en een dialoog met een breed publiek. In een dynamische setting delen we ideeën en kennis met elkaar. De dag wordt afgesloten met een diner. Tijdens het diner vindt de prijsuitreiking plaats voor de meest inspirerende filosofiedocent.

Meer info op de site van de Nederlandse Onderzoeksschool Wijsbegeerte.

Bekijk meer activiteiten

30 okt. 2022
Brainwash Festival 2022
Filosofen, wetenschappers en theatermakers zetten tijdens dit festival ons wereldbeeld compleet op de kop.
12 nov. 2022
Symposium: Denken Voor Doeners
De HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie nodigt filosofiestudenten, docenten, opleiders, maar ook schoolleiders en beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit om deel te nemen en het belang van filosofieonderwijs voor iedereen op de kaart te zetten.
Neem contact op met de redactie van Phronèsis Magazine
Heb je een goed idee, wil je met ons van gedachte wisselen of heb je een vraag? We horen graag van je.
Contact opnemen
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram