20 februari 2022
Deel artikel
Een computerspel waarin jij een naoorlogs kind opvoedt

My child: Lebensborn

Verhalen over de Tweede Wereldoorlog: we zijn er allemaal mee opgegroeid. Het Dagboek van Anne Frank, Oorlogswinter, Soldaat van Oranje en nog zoveel meer.
Verhalen die je diep van binnen kunnen raken. Ook het computerspel My Child: Lebensborn vertelt een verhaal.

Het spel kwam uit in 2018 en het verhaal wordt verteld via een interactief spel op je telefoon. Het gaat over een oorlogskind, verwekt door een Duitse soldaat bij een Noorse jonge vrouw. Zes jaar na de oorlog is het kind geadopteerd door een alleenstaande moeder. Die moeder ben jij. Aan jou de taak om Klaus (of Karin) op te voeden. Aan het begin staat Klaus te springen om voor het eerst naar school te gaan, nieuwe kinderen te ontmoeten. Maar de werkelijkheid is weerbarstig. Hij wordt uitgesloten vanwege zijn Duitse genen. Hij krijgt te maken met pestgedrag, haat, wantrouwen en zelfminachting. Hoe ga je daarmee om? Vertel je hem over zijn vader? Zeg je hem om voor zichzelf op te komen of de haat met liefde te bestrijden?

Voortdurend krijg je dilemma’s voorgeschoteld in de vorm van meerkeuze-opties. Elk antwoord dat je geeft, beïnvloedt het gemoed van je kind. En voortdurend vraag je jezelf af of je het goed doet. Maar wat is eigenlijk goed? Het spel laat het aan jou over om dat te beoordelen. Zelfs als je weinig met computerspellen hebt, is dit spel een aanrader. Anders dan bij een boek of een film ben je actor in het verhaal en zijn de emoties echt de jouwe. En dat komt binnen!

Geef een reactie

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Neem contact op met de redactie van Phronèsis Magazine
Heb je een goed idee, wil je met ons van gedachte wisselen of heb je een vraag? We horen graag van je.
Contact opnemen
paperclipcamera-videobookmagnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram