Over Phronèsis

Vakblad voor filosofen

Pas jij filosofie toe in je werk? Dan is dit vakblad voor jou. Van beroepsontwikkeling tot praktische werkmethodes. Je vergaart kennis en inzicht om jouw beroep met filosofie te verrijken. Of je nu werkzaam bent als docent Filosofie, journalist, bestuurder, beleidsadviseur of welk ander beroep dan ook. Filosofie is goud waard.

Phronèsis verschijnt drie keer per jaar als magazine en wordt gratis verstrekt aan studenten en docenten van de HTF. Ook is het mogelijk losse nummers te kopen of abonnee te worden. Lees je liever digitaal? Geen probleem, alle content publiceren we ook op deze website.

corona ethieek

Phronèsis

Alle mensen streven van nature naar kennis, schreef Aristoteles. Maar ze krijgen het niet cadeau. Wijsheid is geen toestand of eigenschap, maar een activiteit. Denken moet je doen. Daarom maakte hij onderscheid tussen sophia – theoretische kennis – en phronèsis – toegepaste of praktische wijsheid.

Phronèsis: Vakblad voor Toegepaste Filosofie, is het magazine van de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie (HTF) te Utrecht. De redactie bestaat uit studenten en docenten. Onze missie is om toegepaste filosofie in de meeste brede zin toegankelijk te maken voor een breed publiek. Dat doen we door kwalitatief hoogstaande en diepgaande artikelen te publiceren op papier en online.

Neem contact op met de redactie van Phronèsis Magazine
Heb je een goed idee, wil je met ons van gedachte wisselen of heb je een vraag? We horen graag van je.
Contact opnemen
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram