< Terug naar verzamelpagina
Auteur: Alex Passchier
Deel artikel

Zomertijd

Maandag 30 maart startte ik een online-vergadering. De klok sloeg 9.00 uur. Niemand meldde zich, ik bleef alleen. Na tien minuten begon het me te dagen. Het was al 10.00 uur geweest. De dag ervoor was de zo­mertijd stilletjes ingegaan. Met de nadruk op ‘stilletjes’. Niemand had het erover. Niet de buurman (“Onzin, afschaffen die handel!”). Ook niet mijn tante (“Oh, ik vind het wel lekker, een uurtje langer in de tuin.”). En niet de politicus, die het moment aangrijpt om in het nieuws te komen.

We zijn in de ban van COVID-19. Kranten, talkshows, nieuwsapps en het gesprek bij het (digitale) koffieapparaat worden erdoor beheerst. Zelfs De Correspondent en dit magazine Phronèsis moeten eraan geloven. Andere thema’s krijgen amper aandacht.

De Amerikaanse verkiezingen, de Brexit en de versoepeling van euthanasie bij dementie bijvoorbeeld. Dit zijn de Messi’s onder de nieuwsthema’s. Ze scoren altijd. En opeens zitten ze op de bank. Vergeten en gefrustreerd. Soms mogen ze in de laatste minuut invallen, waar ze in dienst van COVID-19 spelen.

De waarde van nieuws is relatief. Het doet je afvragen waar we het allemaal niet over hebben gehad. Welke thema’s zijn hun nieuwswaarde verloren? En komen ze nog terug? Zal het zwartepietendebat over een half jaar weer losbarsten? Of zit dat ook op de bank, naast de zomertijd?

Geef een reactie

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Neem contact op met de redactie van Phronèsis Magazine
Heb je een goed idee, wil je met ons van gedachte wisselen of heb je een vraag? We horen graag van je.
Contact opnemen
paperclipcamera-videobookmagnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram