Deel artikel
De Week van de Kinderfilosofie heeft een nieuwe boekenprijs in het leven geroepen voor het beste filosofische kinderboek.

Literatuur: "Eerste prijsuitreiking voor het beste filosofische kinderboek"

De Week van de Kinderfilosofie heeft een nieuwe boekenprijs in het leven geroepen voor het beste filosofische kinderboek. Boeken zijn immers een laagdrempelige manier om kinderen aan te zetten tot denken over filosofische vragen en kwesties. Op zaterdag 22 april jl. werd de prijs voor het eerst uitgereikt. De jury, bestaande uit filosoof Frank Meester, kinderfilosoof en theatermaakster Annelies Appelhof en Jonge Denker des Vaderlands Syb Faes, koos unaniem voor Gedachten denken van Annelies Beck. Citaat uit het juryrapport: “Dit juweeltje zet de jonge lezer het meest aan tot zelf denken over filosofische kwesties. Dat dat in dit boek wordt gecombineerd met een prachtige vormgeving, prachtige tekeningen en poëtische taal, was doorslaggevend. Het lijkt een klein boek, maar het zit bomvol metafysische vragen.” Bij afwezigheid van de schrijfster nam uitgeefster Wende Wilbers van Querido de prijs in ontvangst (zie foto). De prijs: een beeld van drie omgekeerde vraagtekens, verwijst naar het andere karakter dat een filosofische vraag heeft in vergelijking met de vragen die kinderen gewoonlijk moeten beantwoorden. 

Naast een juryprijs was er ook een publieksprijs. Met een overdonderend aantal stemmen werd de publieksprijs gewonnen door De zoon van de gazelle van Sabine Wassenberg en Kamel Essabane. Dit boek nodigt de lezer uit mee te denken met de hoofdpersoon en gedachten te vormen over de grote vragen van het leven. 

Geef een reactie

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Neem contact op met de redactie van Phronèsis Magazine
Heb je een goed idee, wil je met ons van gedachte wisselen of heb je een vraag? We horen graag van je.
Contact opnemen
paperclipcamera-videobookmagnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram